top of page

Hi Mama

Ben jij op zoek naar coaching omdat je energie & tijd tekort komen en drastisch op zoek naar direct toepasbare handvatten.

Een kind krijgen en het moederschap is prachtig en tegelijkertijd een grote uitdaging: het vraagt alles van je. Soms heb je daarbij een steuntje in de rug nodig omdat het zelf even niet lukt. Dat betekent niet dat er iets mis met je is, er zijn heel veel vrouwen die zich zo voelen. 

Er is altijd wel iets te doen en de dagen vliegen voorbij. Door de waan van de dag, zet je jezelf vaak op de laatste plaats.  ‘Ik ben bang dat ik niet genoeg geniet van deze bijzondere periode, want deze tijd komt nooit meer terug.  Geef ik ze eigenlijk wel genoeg aandacht?’

Je kinderen zijn je alles en doe je (bijna) alles voor. Maar wat wil jij? 

Waar is die energieke, sexy en gezellige vrouw? Wat wil zij? Het probleem is dat je jezelf altijd op de laatste plek zet: aandacht, energie, liefde. Je komt tijd tekort voor jezelf. Niet zo gek als je ziet wat je allemaal doet en waar je aan denkt. 

Je voelt je snel schuldig en wil niemand teleurstellen of tekortdoen… dat snap ik ook. Maar dit tempo ga je niet voor altijd volhouden. En dat wil je ook niet. Met hoe je het nu doet, doe je jezelf ongelooflijk tekort. En uiteindelijk ook je gezin. 

 

Moeders, het is echt tijd om jouw innerlijke🔥 weer aan te wakkeren en jezelf op 1 te zetten. Niet ten koste van je gezin- maar om jezelf en hen juist het beste te kunnen geven. 

 

aletta7.jpg
Reiki&Coaching Helping Hands Relax

Wandelcoaching
Nee ik leer je niet hoe je wandelt!

Even helemaal weg – op pad met de wandelcoach

Dit helpt om je situatie van een afstandje te bekijken en tot oplossingen te komen waar je ín je situatie nooit aan had kunnen denken. En daarnaast is het gewoon een fijn rustmoment.

Wandelcoachen is net zoals het gewone coachen een vorm van persoonlijke begeleiding voor mensen die een verandering wensen, maar dan uitgevoerd in de natuur. We gaan dan samen naar buiten om daar aan de coachvraag te werken. Maar waarom naar buiten, de natuur in? Wat zijn daar nu de voordelen van?

 

De 5 voordelen van wandelend coachen in de natuur op een rij:

1.

Wandelen brengt je in beweging, letterlijk en figuurlijk. Alles wat vast lijkt te zitten in je hoofd, komt gemakkelijker van zijn plek. Je gaat beter voelen in plaats van denken. Het is bekend dat wandelen endorfine opwekt, een hormoon dat ons alerter maakt, beter doet denken en op ideeën doet komen. Wandelcoachen versnelt het innerlijk proces en dus ook coachproces.

2.

Als we naast elkaar wandelen hoeven we elkaar niet in de ogen te kijken. Het blijkt daardoor vaak makkelijker zaken te uiten die wat gevoelig of pijnlijk zijn. Ook helpt het om meer in jezelf te keren en krijg je zo makkelijker en sneller je problemen op een rij of kun je de stap naar een inzicht makkelijker maken. Alsof je meer en directer contact krijg met jezelf.

3.

Wandelen in de natuur helpt om stil te worden in je hoofd. De natuur werkt rustgevend waardoor je beter in staat zal zijn te luisteren naar je innerlijke gevoel. Een gesprek dat wandelend wordt gevoerd, biedt ruimte voor stiltes en overpeinzingen. En ook hier kunnen korte meditaties aan worden toegevoegd, heerlijk in de stilte van de natuur.

4.

In de natuur beweeg je je buiten je vertrouwde wereld. Je kunt letterlijk nieuwe wegen inslaan en nieuwe dingen ontdekken. Er is rust en ruimte om met afstand naar je huidige situatie te kijken. Hierdoor zal je makkelijker open staan voor nieuwe inzichten en ideeën. Wandelen en verblijven in de natuur helpt je ervaringen, gedachten en gevoelens in perspectief te zetten. De grootsheid van de natuur heeft een relativerend effect.

5.

Wandelend coachen stimuleert de wilskracht en versterkt het algehele gevoel van kracht en vitaliteit. Het bewegen maakt dat je je lekkerder gaat voelen, de natuur heeft een positief effect op je welbevinden en reduceert je stressgevoelens. Je ziet het weer helemaal zitten. “Je kunt het! Je gaat ervoor.”

thumbnail_5ffa21e7-3a35-4bf8-8389-20984c5afa05.jpg
bottom of page