top of page

Terug naar jezelf....
Met Online Coaching

Wanneer ga je naar een life coach?

Soms zit je jezelf even in de weg, en loop je tegen patronen aan die je tegenhouden om verder te komen.

Wil je graag je motivatie, inspiratie en flow terug?

Zou je graag vol vertrouwen en met een fijne energie werken aan jouw bedrijf, zonder keer op keer vast te lopen en het gevoel te hebben dat je niet verder komt?

Of zoek je een manier van ondernemen die recht doet aan wie je bent, waar je voor staat en hoe jij de wereld mooier kunt maken zonder jezelf keer op keer te verliezen? 

Bij een life coach kun je terecht met alles wat je op je levensweg tegenkomt: of het nu gaat om vragen over zingeving, problemen op je werk of niet lekker in je vel zitten, bijvoorbeeld:

     hoe kan ik met mijn valkuilen omgaan?

   √ hoe maak ik die belangrijke keuze?

   √ hoe ga ik om met mijn personeel?

   √ hoe ga ik om met hoge werkdruk?

   √ hoe kan leren ontspannen?

We gaan als eerste samen in kaart brengen wat jouw belangrijkste behoeftes precies zijn, en hoe je daar meer naar kunt gaan leven.

Wat levert het je op?

Afhankelijk van de vraag of het probleem waar je mee zit, ga ik je trainen en middels oefeningen je flexibeler laten om gaan met je overtuigingen. Deze overtuigingen zijn veelal van jongs af aan aanwezig. Dit is ook vaak een van de redenen waardoor je stress ervaart en niet snel zelf nieuwe manieren ziet om er mee om te gaan. Ook ontspanningsoefeningen en korte meditaties kunnen ingezet worden. 

Een traject bij een life coach hoeft niet lang te duren. Al snel kun je veel resultaat zien.

aletta7.jpg
Reiki&Coaching Helping Hands Relax

Wandelcoaching
Nee ik leer je niet hoe je wandelt!

Even helemaal weg – op pad met de wandelcoach

Dit helpt om je situatie van een afstandje te bekijken en tot oplossingen te komen waar je ín je situatie nooit aan had kunnen denken. En daarnaast is het gewoon een fijn rustmoment.

Wandelcoachen is net zoals het gewone coachen een vorm van persoonlijke begeleiding voor mensen die een verandering wensen, maar dan uitgevoerd in de natuur. We gaan dan samen naar buiten om daar aan de coachvraag te werken. Maar waarom naar buiten, de natuur in? Wat zijn daar nu de voordelen van?

 

De 5 voordelen van wandelend coachen in de natuur op een rij:

1.

Wandelen brengt je in beweging, letterlijk en figuurlijk. Alles wat vast lijkt te zitten in je hoofd, komt gemakkelijker van zijn plek. Je gaat beter voelen in plaats van denken. Het is bekend dat wandelen endorfine opwekt, een hormoon dat ons alerter maakt, beter doet denken en op ideeën doet komen. Wandelcoachen versnelt het innerlijk proces en dus ook coachproces.

2.

Als we naast elkaar wandelen hoeven we elkaar niet in de ogen te kijken. Het blijkt daardoor vaak makkelijker zaken te uiten die wat gevoelig of pijnlijk zijn. Ook helpt het om meer in jezelf te keren en krijg je zo makkelijker en sneller je problemen op een rij of kun je de stap naar een inzicht makkelijker maken. Alsof je meer en directer contact krijg met jezelf.

3.

Wandelen in de natuur helpt om stil te worden in je hoofd. De natuur werkt rustgevend waardoor je beter in staat zal zijn te luisteren naar je innerlijke gevoel. Een gesprek dat wandelend wordt gevoerd, biedt ruimte voor stiltes en overpeinzingen. En ook hier kunnen korte meditaties aan worden toegevoegd, heerlijk in de stilte van de natuur.

4.

In de natuur beweeg je je buiten je vertrouwde wereld. Je kunt letterlijk nieuwe wegen inslaan en nieuwe dingen ontdekken. Er is rust en ruimte om met afstand naar je huidige situatie te kijken. Hierdoor zal je makkelijker open staan voor nieuwe inzichten en ideeën. Wandelen en verblijven in de natuur helpt je ervaringen, gedachten en gevoelens in perspectief te zetten. De grootsheid van de natuur heeft een relativerend effect.

5.

Wandelend coachen stimuleert de wilskracht en versterkt het algehele gevoel van kracht en vitaliteit. Het bewegen maakt dat je je lekkerder gaat voelen, de natuur heeft een positief effect op je welbevinden en reduceert je stressgevoelens. Je ziet het weer helemaal zitten. “Je kunt het! Je gaat ervoor.”

thumbnail_5ffa21e7-3a35-4bf8-8389-20984c5afa05.jpg
bottom of page