top of page
Zoeken

Chakra's wat zijn dat en wat doen ze?

Deel 1/8Chakra’s nemen energie op en geven energie af via energiebanen die door het lichaam stromen. Alle chakra’s spelen een belangrijke rol bij het welzijn van lichaam en geest. Elke chakra heeft een invloed op bepaalde lichaamsfuncties en emoties. Ideaal zou zijn als alle chakra’s open zouden zijn en even actief. Helaas is dit meestal niet zo. Chakra’s kunnen ‘dichtzitten’ waardoor blokkades in de energie ontstaan. Om dit te compenseren worden andere chakra’s juist overactief, hetgeen weer tot andere problemen leidt.


Elke chakra bestaat uit twee delen. Chakra uitleg. Elke chakra bestaat uit twee delen. Aan de voorkant van het lichaam draait ‘een wiel’ en aan de achterkant draait zijn tegenhanger. Samen vormen zij één chakra. Het is belangrijk dat de voor- en achterkant van een chakra met elkaar in balans zijn, op die manier voorzien zij het lichaam het beste van energie. De voorkant staat voor de ‘gevoelskant’, de chakra’s aan de achterkant van het lichaam vertegenwoordigen de ‘wilskant’. De stuitchakra en de kruinchakra – de laagste en de hoogste chakra in het lichaam – zijn de enige energiecentra waarvan het brede gedeelte van de trechter naar beneden respectievelijk naar boven wijst. Alle andere chakra’s staan dwars op het lichaam.

Aan de voor- en achterzijde van het lichaam worden zeven hoofd chakra’s onderscheiden: Wortelchakra, Geslachtschakra, Zonnevlechtchakra, Hartchakra, Keelchakra, Voorhoofdchakra, Kruinchakra. Chakra’s hebben een grote invloed op het psychisch en lichamelijk evenwicht. Vaak wordt de energie van bepaalde chakra’s onderdrukt of geblokkeerd, waardoor je uit je evenwicht kunt raken. Wanneer de chakra’s goed functioneren, zorgen ze ervoor dat je energiek en evenwichtig kunt leven. Als er in een van de chakra’s een blokkade zit, kan dit zich uiten door fysieke of psychische klachten. Chakra healing is dan nuttig.


Waarom Chakra’s balanceren of een chakra healing?

Chakra uitleg. Voor het algemeen welzijn is het meestal voldoende om de zeven belangrijkste chakra’s in balans te brengen en houden. Is er nu een chakra die niet goed functioneert, en dus te weinig energie opneemt of te actief is en teveel energie opneemt of afgeeft, dan ontstaat een onbalans tussen de chakra’s onderling die tot emotionele of fysieke klachten kunnen leiden. Daarom dus chakra`s balanceren of chakra healing.

Door de chakra’s te balanceren (chakra healing) kunnen de lichamelijke en of emotionele klachten afnemen of verdwijnen. Chakra`s balanceren (chakra healing) is echter geen oplossing voor elk probleem, maar het zet een proces aan, dat leidt naar een verdiept inzicht in zichzelf. Het bevordert het leren luisteren naar je eigen lichaam en geest. Het maakt mensen bewust van hun eigen lichaam en van het feit, dat alles in het menselijk lichaam met elkaar in verbinding staat.


Een chakra healing reconnect with your soul is bij mij te boeken!

53 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven