Wat leuk dat je er bent!

Graag vertel ik je meer over Reiki
Coaching en Access Bars™

Reiki, Massage, Coaching
en Access Bars™

 A helping hand when you need one....

Wat gebeurt er tijdens een reiki-behandeling?

Bij een persoonlijke en directe Reiki behandeling wordt de cliënt in aangeklede toestand op een behandeltafel behandeld. Makkelijke en niet knellende kleding is wel gewenst ter bevordering van de ontspanning. Door middel van verschillende en bepaalde handposities wordt de universele energie via de Reiki-behandelaar doorgegeven. Vindt de cliënt het onplezierig om direct aangeraakt te worden houdt de behandelaar zijn handen enige centimeters boven het lichaam. Intieme aanrakingen en alle posities die de cliënt als onplezierig ervaart worden uiteraard vermeden. Reiki vindt altijd de juiste weg.

De behandelaar zorgt voor een schone, prettige, warme en rustige behandelruimte. Eventueel bedekt hij de cliënt met een deken zodat deze het niet koud zal krijgen. Muziek of wierook kunnen in overleg met de cliënt gebruikt worden, afhankelijk van diens wensen. Hoewel deze hulpmiddelen vaak standaard gebruikt worden, vindt niet iedereen dit prettig. Ik sluit af met een rug massage waarbij de Reiki nog werkt. Dit is niet verplicht.

Reiki sessie 60,00 1,5 uur

Reiki op afstand

Afstandsbehandelingen worden gegeven zonder lijfelijke aanwezigheid van de client. Bij voorkeur op afspraak. De client zorgt zelf voor de nodige rust en ruimte en een zoveel mogelijk ontspannen lichaamshouding. Ook hier is makkelijke niet knellende kleding gewenst. De Reiki-behandelaar stuurt met behulp van symbolen de universele energie (Reiki) naar de client. Hierbij is de intentie van de Reiki behandelaar het belangrijkst.

30 euro voor 30 minuten

Reiki voor kinderen

De voordelen van Reiki zijn op een kind net zo goed van toepassing als op volwassenen. De energie van Reiki herstelt de harmonie en versnelt het   natuurlijk genezingsproces in het lichaam. De behandeling bestaat uit rustige handopleggingen. Door kinderen een Reikibehandeling te geven   wordt hun zelfbewustzijn vergroot. Hun energie gaat weer stromen, waarmee hun ontwikkeling en groei verder in gang wordt gezet. Een   behandeling duurt min 15 min tot 30 minuten. Dit is per kind afhankelijk.

 

Wanneer is Reiki voor je kind een goed idee.

Er hoeft geen diagnose gesteld te zijn voor een Reikibehandeling. De energie volgt zijn eigen weg en kinderen krijgen precies wat ze nodig hebben. Naast de algemene  voordelen van Reiki, kan een behandeling helpen bij de volgende problemen of klachten:

 • Gedragsproblemen.

 • Vaak ziek (verkouden, ontstoken oren/keel).

 • Slaapproblemen of nachtmerries.

 • Baby’s die huilen zonder aanwijsbare reden.

 • Een onzekere of teruggetrokken houding van je kind.

 • Vooral kinderen die energetisch in onbalans zijn, (over)gevoelig zijn, psychische klachten hebben en hierdoor angsten en stress hebben, vinden baat bij Gold Reiki. Ook kinderen met een ontwikkelingsstoornis zoals ADHD, autisme, PDD-NOS en andere stoornissen zullen baat hebben met dit healing systeem. De energie zorgt voor ontspanning en geeft rust in hun al drukke leventje.
   

De energie van Reiki herstelt de harmonie en versnelt het natuurlijk genezingsproces in het lichaam. De behandeling  bestaat uit rustige handopleggingen. Door kinderen een Reikibehandeling te geven wordt hun zelfbewustzijn vergroot. Hun energie gaat weer stromen, waarmee hun ontwikkeling en groei verder in gang wordt gezet. Een behandeling duurt min 15 min tot 30 minuten. Dit is per kind afhankelijk en ze hoeven niet stil te zitten of op een bank te liggen. Ze mogen of spelen of bij een van de ouders op schoot zitten.

reigesch.jpg
Reiki&Coaching Helping Hands

De oorsprong van Reiki in het kort.

Aan het einde van de negentiende eeuw was de Japanse theoloog dr. Mikao Usui naar aanleiding van vragen van zijn studenten op zoek naar de manier waarop Jezus met handoplegging zieken genas.

In de jaren daarna ontwikkelde hij een praktische heelmethode die hij reiki noemde. 

In 1984 kwam reiki in Nederland via de in Canada woonachtige Reiki-master Inger Droog. In 1986 werden de eerste Nederlandse Reiki-masters ingewijd. Inmiddels zijn er al meer dan een half miljoen nederlanders die een reiki cursus hebben gevolgd bij een van de vele reiki-masters die Nederland telt.

Reiki&Coaching Helping Hands afstand reiki
thumbnail_IMG_0915.jpg

 Reiki Edelsteentherapie

Een bijzondere plek in de Japanse Reiki (en dus ook bij Helping Hands) neemt de Reiki Edelsteentherapie in. Van Mikao Usui is het minder bekend dat hij als extra hulpmiddel ook een aantal (half)edelstenen toepaste. Deze therapie helpt bij emotionele problemen en het loslaten daarvan. De Japanse Reiki is de enige stroming binnen de Reiki die ook in een Edelsteentherapie voorziet.

Werkwijze

De Reiki Edelsteentherapie bestaat bij mij uit een serie van vijf behandelingen die je liefst in vijf opeenvolgende weken neemt. Hierbij wordt gebruik gemaakt van de drie Reiki-kristallen Jade, Citrien en Bergkristal. Bij andere klachten zijn er andere stenen beschikbaar voor de juiste behandeling.

Voor wie?

Deze therapie wordt dankbaar ingezet bij mensen die blokkades hebben op het gebied van emoties en loslaten. Deze behandeling bevordert dat de ratio en gevoel weer in balans komen, dat angsten verdwijnen en dat er weer ruimte vrij komt voor herstel en vreugde. 

 

 

De diverse soorten Reiki, uiteraard gebruik ik de meest geschikte vorm die jij op dat moment nodig hebt.

Gold Reiki

De gouden straal is in het Universum één van de krachtigste transformerende energieën. Met de inwijdingen van Gold Reiki word je afgestemd op het edelmetaal goud en haar essentie en heeft een enorme kracht om te zuiveren. Gold Reiki buigt negativiteit en angst om in licht en vreugde.

Kundalini Reiki

De term Kundalini Reiki betekent opgerolde energie en verwijst naar het opgerolde energiekanaal dat zich in ieders lichaam bevindt.... Kundalini Reiki is een aanvulling op het traditionele reiki-systeem met meer mogelijkheden en toepassingen voor je eigen spirituele ontwikkeling en die van anderen.

Excalibur Reiki

Excalibur helpt je met het opruimen van externe obstakels voor succes en geluk. Het biedt bescherming tegen negatieve energie, negatieve gedachten en entiteiten.

Purple Reiki

Purple Reiki is zeer effectief bij het oplossen van blokkades en vastgelopen energie. Deze werkt ook heel goed bij pijnbestrijding en is snelwerkend.

Zilver Reiki

Zilver Reiki is een mix van Universele levenskracht en zilveren energie. Het verjongt op cellulair niveau. Daarnaast beschermt het je etherische lichaam. Zilver reiki is ook perfect om je water op te laden.

Access Bars™

Sinds 2020 ben ik een gecertificeerde Access Bars™ Practitioner, en kan ik kinderen en volwassenen hiermee een behandeling geven.

 

Wat zijn Access Bars™?

Er zijn 32 punten op je hoofd die, als ze zachtjes worden aangeraakt, moeiteloos en gemakkelijk alles loslaat wat jou belemmert om te ontvangen.

Deze punten bevatten alle ideeën, gedachten, overtuigingen, emoties en overwegingen die je in alle levens hebt opgeslagen. Dit is een buitenkans voor jou om alles los te laten.

 • Wanneer was de laatste keer in je leven dat je volkomen relaxt voelde?

 • Wanneer was de laatste keer dat je je totaal gekoesterd en verzorgd voelde?

 • Wanneer kon je zonder oordeel heling en genegenheid ontvangen?

Iedere Bars-sessie kan zorgen voor vele jaren aan opgebouwde beperkingen loslaten, in het deel dat overeenkomt met het barspunt dat hiervoor wordt aangeraakt. Het is een ontspannend proces waarmee je jezelf toestaat de aspecten in je leven met gemak los te laten waarin jij wilt veranderen.

 • Hoeveel van je leven breng je door met geven in plaats van te ontvangen?

 • Is het je opgevallen dat je leven nog niet is zoals jij eigenlijk zou willen dat het is?

Jij kunt meer dan wat jij wenst, als jij bereid bent meer te ‘ontvangen’ en wellicht een beetje minder te ‘doen’.
Het ontvangen Access Bars™ zorgt ervoor dat er veel meer van jouw eigen, wenselijke leven te voorschijn mag komen. 

 

Wat doet Access Bars™ ?

 Access Bars™ heeft al duizenden mensen geholpen meerdere aspecten van hun lichaam en leven te veranderen zoal

 • Haalt stress weg

 • Kalmeert je gedachten zodat je rust hebt

 • Meer gemak in ieder gebied van je leven

 • Je voelt je meer gelukkig en hebt weer zin in het leven

 • Verandert ieder gebied van je leven op een gemakkelijke en snelle manier

 • Betere relaties met anderen en jezelf

 • Verbetert je gezondheid door de ontspanning en het vrije gevoel.

 

 

 

Hoe gaat een behandeling Access Bars™

Terwijl je ontspannen ligt op de massagetafel raak ik, heel licht, 32 punten en banen aan op je hoofd. Door deze aanraking kan de energie in die banen weer gaan stromen. De energiebanen tussen de aanrakingspunten worden Bars genoemd, Engels voor staaf. De Access Bars® bieden je de mogelijkheid om los te laten wat je niet langer nodig hebt: stress, angsten en verlangens die je in hun greep houden. Ook ideeën die niet meer bij je passen over bijvoorbeeld relaties, gezondheid of geld kun je via de Bars®-behandeling afvoeren.

Veel mensen ervaren een grote ontspanning, veel rust en ruimte in hun hoofd en slapen beter na een Bars®-behandeling. Je komt meer tot jezelf, in het ergste geval zal je je voelen alsof je zojuist een geweldige massage hebt gehad.

Sessie 60,00 euro

Reiki&Coaching Helping Hands