top of page

Als je wil investeren, doe het dan in je eigen mensen

Koop grootschalige zorguren in en bespaar daarmee op je investering. Bijkomend voordeel is dat je 100% ontzorgd bent voor de eerste opvang van je medewerkers. En dit zonder extra bijkomende kosten.

Psychisch verzuim
Download on the App Store
Get it on Google Play

Wat is psychisch verzuim?

Ziekteverzuim is het langdurig of regelmatig niet in staat zijn om een werkfunctie te vervullen door ziekte. In het geval van psychisch verzuim gaat het om langdurig of regelmatig ziekteverzuim door psychische redenen. Denk hierbij aan psychische problemen als stress, overspannenheid, burn-out, depressieve gevoelens en angstklachten.

 

Uit onderzoek van de World Health Organization blijkt dat één op de vijf werkenden last heeft van werkgerelateerde psychische problemen, zoals stress, burn-out, depressieve gevoelens of angstklachten.

Duur psychisch verzuim

Uiteraard is de duur van psychisch verzuim voor ieder individu verschillend, maar de gemiddelde duur van verzuim door psychische klachten is 180 dagen. Daarnaast is er ook verschil qua gemiddelde duur per soort psychische klacht: 

  • De gemiddelde duur van de uitval door spanningsklachten is 167 dagen;

  • De gemiddelde duur van uitval door overspannenheid is 183 dagen;

  • De gemiddelde duur van uitval door burn-out is 242 dagen.

verzuim kost geld helping hands.jpg

Aanpak Helping Hands bij psychisch verzuim

Ik hanteer een snelle en resultaatgerichte aanpak op holistische wijze waardoor ik snel bij de kern van het probleem kan komen. Na 3 tot 6 sessies voelen de meeste cliënten zich fysiek en emotioneel sterker en ervaren weer meer plezier en balans. 

Dit doe ik op een positief confronterende manier en geef daarbij ook de handvatten om met onderwerpen als belemmerende overtuigingen, zelfliefde en het ego om te gaan.

Reiki laat je lichamelijk en emotioneel tot rust komen en helpt blokkades opheffen en helpt je om je zelfherstellend vermogen te activeren. Daarnaast wordt je energielevel weer aangevuld daar waar tekorten zijn ontstaan.

Kosten psychisch verzuim

De kosten van één dag psychisch verzuim zijn gemiddeld € 250,- per werknemer in Nederland. In deze kosten zijn de directe loonkosten opgenomen en de kosten voor arbodienstverlening. Indirecte kosten, zoals vervanging of productieverlies, zijn hierin niet opgenomen. Gezien de uitval bij psychisch verzuim gemiddeld 180 dagen duurt, zijn de totale kosten van een werknemer die uitvalt met psychische klachten dus gemiddeld €45.000,-.

Leuk al die feiten maar hoe gaan we het oplossen!

Persoonlijke aanpak

Ik kom persoonlijk bij uw bedrijf langs om een beeld te krijgen van uw organisatie. 

Tevens geef ik een sessie om u te laten ervaren wat ik doe.

U heeft de mogelijkheid voor 6 maanden of 12 maanden met 1 maand proeftijd.

3906631.jpg

Plan een kennismaking in met Connie

Zullen we samen een vitaal en gezond werkklimaat realiseren?

 

Ik kom graag kennismaken met uw organisatie en de behoefte inventariseren voor een vitaliteitsprogramma op maat!

Online Reiki

connie afstand reiki.png

Access Bars

4shoot.jpg
bottom of page