top of page

Stress als Werkwoord

Stress gebruiken we te vaak als werkwoord en in de praktijk kom het er op neer dat als je dat doet om geen verantwoordelijkheid te nemen voor onze gevoelens.

Verander het woord stress in angst zodat je kan gaan onderzoeken wat het is dat maakt dat je wegrent voor deze gevoelens.


Angst verlamt je…

Waarom zo bang eigenlijk geef je hiermee je macht weg om zelf de regie te hebben over je eigen leven nu leeft iets anders het voor je en vaak niet zoals jij het wil


Als je je eigen gedachten geloofd heb je daarmee ook je eigen beperking gemaakt. Het goede nieuws is dat wat je hebt aangeleerd ook weer kan afleren.

Die beperkingen die je hebt aan geleerd beginnen al vanaf dat je een kind bent en hoe ouder je wordt hoe meer je er bij bedenkt.

En deze beperkingen houden jou klein en maken dat jij niet tot volledige bloei kan komen en al je mogelijkheden die in je zitten benut. Zonde toch!


Intussen heb je al zoveel beperkingen voor je zelf opgeroepen dat je er makkelijk een stuk of 10 kan opnoemen. Maar als ik je vraag wat je sterkte punten en je kwaliteiten zijn kom je waarschijnlijk niet verder dan 1 of twee misschien 3 op een goede dag.

Nu kan je natuurlijk geloven dat wat je denkt waar is en daarom heen leven…


Maar je kan ook leren om er aan voorbij te gaan, om het leven echt te omarmen en alles eruit te halen wat er voor jou in zit.


Ik wens je je mooiste leven toe.14 weergaven6 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Oordelen...

Vuile was? Een jong stel is net verhuisd naar een nieuwe buurt. De volgende ochtend, terwijl ze aan het ontbijt zitten, ziet de jonge vrouw haar buurvrouw de was buiten ophangen en zegt: “Die was is n

De spiegel

Dat waar jij je aan ergert bij de ander, is iets wat zich in jou bevindt. Dat wat jij nodigt hebt van de ander, en niet ontvangt, heb je nodig van jezelf. De ander wijst je op de gedachte van tekort i

bottom of page